Online eğitimde başarılı olmak için 6 ipucu
Online Dersler

Çevrimiçi derslerde başarılı olmak için ipuçları

Kasım 25, 2020

Uzaktan öğrenmenin yeni gerçekliğiyle, kafanızın karışması ve öncelikleri hedeflemede zorluk çekilmesi normaldir. Aynı zamanda, bugünün dijital dünyasında, bu adapte olmamız gereken bir durumdur. Bu nedenle, çalışma sürenizi yönetmeyi öğrenmek yalnızca daha verimli olmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda üretkenlik eksikliğinden kaynaklanan stresi ve endişeyi de azaltır. 

 

Çalışırken rahat ve verimli olduğunuzdan emin olmak için, çalışma alanınızın ergonomisini en üst düzeye çıkarmak için işte birkaç ipucu. 

 

1. Özel bir çalışma alanına sahip olun 

Çevrimiçi derslerinizde başarılı olmak için, yalnızca bu amaca hizmet edecek bir çalışma alanı belirlemeniz gerekir. Çalışma alanınızı rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere kurun. Rahat bir sandalye, bir monitör standı veya yükseltici, bir Bluetooth klavye ve mouse, bir ev bitkisi, önemli teslim tarihlerinizi vurgulayan bir tablo ... Özel çalışma alanınızı özelleştirin ve kendinize ait hale getirin. 

 

Uzaktan öğreniminize adanmış bir çalışma alanına sahip olmak, üretken kalmanıza ve odaklanmanıza olanak tanır. 

 

2. Hazırlıklı olun 

Çevrimiçi eğitiminizde etkili olmak için, yüksek hızlı internete erişiminiz olduğundan emin olun. Kimse yavaş bir bağlantıya sahip olmak istemez, özellikle de eğitmeniniz zor bir kavramı açıkladığında! 

 

Doğru yazılımın kullanıma hazır olduğundan emin olun. LaSalle College Istanbul'un online sınıfları, önceden yükleyebileceğiniz Teams platformunu kullanır. Zorluk yaşarsanız Öğrenci İşleri Danışmanınızdan yardım isteyiniz. 

 

Bilgisayar hoparlörleriniz işi halledebilse bile, bir çift kulaklık kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunlar özellikle gürültülü bir ortamda faydalı olacaktır! 

 

3. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın 

Öğretmenin tam önünde değilken Instagram'da gezinmek çok daha kolay! Dışarıdaki dikkat dağıtıcı şeylerden etkilenebileceğiniz için, bunları mümkün olduğunca ortadan kaldırmak için büyük adımlar atın. Bu dikkat dağıtıcı şeyler ister hala yapılması gereken ev işleri, ister TikTok'taki en son danslar veya Netflix'teki yeni bir dizi olsun; sınıfta bunlardan etkilenmezsiniz, bu yüzden evde sorun olmasına izin vermeyin. Bildirimlerin dikkatinin dağılmasını önlemek için telefonunuzu uçak moduna alın ya da daha iyisi başka bir odaya. 

 

4. Sabit bir programa sahip olun 

Sabit bir programa sahip olmak, çalışma moduna daha hızlı girmenize yardımcı olacak ve çalışmalarınızı ertelemeniz daha zor olacaktır. 

 

Haftanızı düzenleyin ve önceden belirlenen çalışmalarınız için zaman blokları ayırın. Bu, onları çevrimiçi oyun oynamak için atlamanızı zorlaştıracak! 

 

COVID-19 krizinde moral ve üretkenliği yüksek tutmak için belirli bir yapıyı korumak çok önemlidir. 

 

5. Okula gidiyormuşsunuz gibi davranın 

Pijamalarınızla derslere katılmak çok cazip! Ancak, her zaman "tembel" modda kalırsanız motivasyonunuz bir darbe alabilir. Sabah okula gidiyormuş gibi saçınızı yapın ve giyinin. 

 

Bu, konsantre olmayı ve üretken olmayı kolaylaştıracaktır. Önemli olan, online derslerinizi yüz yüze derslerinizi aldığınız kadar ciddiye almanızdır. 

 

6. Aktif katılım gösterin 

Bir kavramı anlamadıysanız, öğretmeninize sormaktan çekinmeyin. Çünkü aynı odada oturmadığınızda, anlama seviyenizi ölçmek onlar için zor olabilir. 

 

Eğitmenleriniz ders saatleri dışında da sorularınızı e-posta yoluyla yanıtlamak için müsait olacaktır. Öğreniminizin sorumluluğunu alın! 

 

 

 

Uzaktan bile olsa ekip ruhunun gelişebileceğini göreceksiniz! Uzaktan eğitim deneyimi herkes için daha dinamik hale geliyor.